VÍKENDOVÁ ŠKOLA ČICHU

VÍKENDOVÁ ŠKOLA ČICHU

Nás čich je nejdůležitějším smyslem, který nám pomáhá nejen vnímat vůně, ale celkově krásu v životě. V našem moderním čase jsou naše smysly celkově otupělé a neumožňují nám prožívat krásné momenty v životě naplno. Rozvíjením zejména čichu můžeme velmi rychle znovu prožívat naplno.

Škol čichu je roční cyklus zážitkových vonných setkávání s cílem probouzet náš čich, poznat vůně v nečekaných souvislostech a rozvíjet se celkově jako bytost.

Ve Škole čichu můžeme dojít k poznání, že vůně jsou mnohem víc, než jen parfém – s vůněmi jsou úzce spojené naše emoce, vzpomínky, gurmánské zážitky i místa na celé naší planetě.

Na Škole čichu se můžeme ponořit do krásy vonných esencí tak jak je znaly pradávné vonné kultury a poznat, že historie vůní je historie celé naší civilizace a že právě vonné látky nám mohou nesmírně pomoci s hledáním svého místa v životě a objevením sebe samého.

Setkávání jsou postavena jako zážitková – vše budeme objevovat přes naše nosy, nebudeme zahlceni množstvím faktických informací ale právě naopak – budeme se soustředit na harmonizační přínos vůní, které mají okamžitý vliv na to, jak se cítíme.

Čeká na nas velké množství inspirace k tomu, jak s vůněmi žít harmonický a naplněný život i v naší uspěchané moderní době.

Seznámíme se s historickými postavami, spojenými s vůněmi. Poznáme vonná tajemství dávných kultur a jejich odkazy pro naši současnou epochu. Objevíme vonné látky v mnoha podobách a formách – vykuřovadla, přírodní materiály – pryskyřice, dřeva, koření a další, ale také parfémy Orientální i sofistikované evropské. Seznámíme se s protikladem vůní ženských i mužských, poodhalíme tajemství afrodiziak, alchymie, lehce se dotkneme umění lékárenství a spojení medicíny a parfumerského řemesla. Zjistíme, jak spolu souvisí vůně a umění i architektura.

V rámci Školy čichu na nás čeká 10 celodenních víkendových setkání v čase 10-17h s přestávkou na oběd. Z každého setkání si odnesete autorský parfém Rafaella, skripta, grafické karty vonných esencí a krásný zážitek plus velké množství inspirace pro osobní práci.

Škola čichu je vhodná pro každého, kdo hledá smysluplnou formu seberozvoje, chce obohatit svůj život o nové zážitky, je zájemcem o vonné světy nebo vonný profesionál – maséři, kosmetičky, aromaterapeutky najdou nový pohled na svět vůní.

Víkendová Škola čichu se koná v Praze v prostoru POD KROVY na adrese Francouzská 34, Praha 2 a začíná 21.9 2024

Cena za celý rok 27.000kč možno platit na 2x do zahájení ročníku.

Další informace najdete v odkaze: Víkendová Škola čichu v Praze

Přihlášky a informace na emailu info@rafaella.cz